Karula Lamba-akadeemia
eriõhtusöök iI
Laupäeval, 22. aprillil kl 17
Lüllemäel
Sündmus
Jürikuu eriõhtusöögil teeme taas kummarduse kohalikule lambalihale. Huvilistel on võimalik tund enne õhtusööki külastada Kõosaarõ talu Karula külas ning uudistada Triinu lambakarjas vaid mõne päeva eest sündinud tallekesi. Seejärel suundutakse üheskoos Lüllemäele.
Kui vana lamba liha on kõige hõrgum? Millest kõigest sõltub lambaliha maitse ja mis on kurikuulus "kasuka-maitse"? Millise lambaliha söömine on kõige kestlikum? Milline on lambaliha toiduks kasutamise ajalugu? Millised lihalõiked on gastronoomile ja kokandushuvilisele maiuspalaks?
Lüllemäel on külas vaid 2 km kaugusel asuva Hallimäe lambakasvatustalu ja lihakarni peremees Mats Meriste, kes kõneleb külalistele vestlusringis jätkusuutlikust lambakasvatusest, lamba väärindamisest lihunikutöös ja köögis lambalihaga katsetamisest.
Mats lükkab ümber nii mõnegi müüdi või eksiarvamuse lambalihast. Meie kinnitame tema öeldut erimenüüga, kus särab Karula liigirikastel rohumaadel kasvanud õnnelikelt lammastelt saadud liha.
Õhtusöögil serveerime loetud arvule külalistele 7-käigulist erimenüüd kodumaistest karge aja maitsetest.
Peakokk Kerti tutvustab külalistele menüü loomise lugu ning külalisi võõrustab Lüllemäe majaperenaine Triin.
Eriõhtusöögid on pühendatud Karula rahvuspargi 30. sünnipäevale.
Osalemine
Talukülastusel, vestlusringis ja õhtusöögil osalemise hind on 79 eurot/külaline. Kohapeal saab juurde tellida toiduga sobituvaid veine, suvel hoidistatud marjanapse ja alkoholivabu jooke.
Toiduelamuseks palume aega varuda neli tundi.
Kohtade arv on piiratud – meie õdusalt elegantne restoranimaja võõrustab õhtusöögil 10 külalist.
Koha õhtusöögil palume reserveerida vähemalt 72 tundi enne toimumisaega broneerimissüsteemis DinnerBooking. Oma soovist Kõosaarõ talu külastada palume märku anda broneeringu tegemisel kommentaaride lahtris.
Broneeringu kinnitab osalustasu ettemaks. Täpsemad juhised edastatakse meilitsi pärast esmase reserveeringu tegemist.
Majutusest
Restoran Kolm Sõsarat asub Lüllemäel Valgamaal (v.t kaarti). Valiku lähimatest ööbimiskohtadest leiab siit. Valgamaa vaatamisväärsuste ja tegevuste kohta saab lugeda Valgamaa infokanalist.
Karula Lamba-akadeemia
Nii kutsume kohalikku rakukest, kus meie restorani peakokk Kerti ja majaperenaine Triin katsetavad koos Hallimäe lambakasvatustalu ja lihakarni peremees Mats Meristega lambaliha erinevaid lõikusi ja küpsetusmeetodeid.
mats meriste
Mats on Hallimäe lambakasvatustalu ja lihakarni peremees. Hallimäe talu põhitegevus on lleyni tõugu lammaste aretus ning meriikokarja pidamine.
Lammaste tõuaretuse kõrval on talu teiseks tegevusalaks maheda lambaliha tootmine. Mahetunnustatud väiketapamajas väärindab Mats omad loomad parimaks, mida lambast saada on. Restoranis kasutatav lambaliha jõuabki meieni Matsi oskusliku lihunikukäe alt.
Matsi kui kirgliku lambaliha ja -toitude austaja pajatusi saab lugeda Karula lambakasvatajate veebist Maavillane.ee.